Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Csokis Nutella sajttorta hozzávalók:
225 gr csokis oreo keksz
60 gr olvasztott vaj
Csoki mousse
230 ml lágy krémsajt (Philadelphia)
3 tk zselatin por
60 ml víz
60 gr porcukor
250 ml tejszín
365 gr-os üveg nutella
Csokoládé Ganache öntet:
50 gr étcsokoládé chips
125 ml tejszín
160 gr nutella
Csokis Nutella sajttorta elkészítése:
Kivajazzuk és kibéleljük egy csatos tortaforma alját és oldalát is.
Az Oreos-t aprítógépben összeturmixoljuk, majd beleöntjük az olvasztott vajat, és kevergetve keverjük össze. Nedves omlós keveréket kapunk.
A tortaformát sütőpapírral béleljük
Az előkészített tortaformába öntjük, és egyenletes nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük dermedni, amíg elkészítjük a mousse-t.
Egy kis kancsóba tesszük a vizet, és a tetejére szórjuk a zselatint. Keverjük össze, hogy feloldódjon, majd hagyjuk öt percig. Meg fog sűrűsödni. Tegyük a mikrohullámú sütőbe mindössze 15 másodpercre, amíg ismét folyékony lesz, majd tegyük félre kihűlni.
A krémsajtot, a nutellát és a porcukrot simára keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt zselatint és újra összekeverjük.
Egy külön tálban verjük kemény habbá a tejszínt, majd egyharmadát adjuk hozzá a sajttorta keverékhez, ügyelve arra, hogy minden harmada teljesen belekeveredjen, mielőtt hozzáadjuk a következőt.
Ráöntjük az oreo alapra, és elsimítjuk a tetejét. Tegyük vissza a hűtőbe, hogy körülbelül 90 percre megdermedjen.
Ha megszilárdult, készítsük el a csokoládé ganache öntetet úgy, hogy a nutellát, a tejszínt és a csokireszeléket egy tálba, forrásban lévő víz fölé helyezve keverjük, amíg megolvad, sima és fényes nem lesz. Hagyjuk hűlni öt percig, mielőtt a megkötött sajttorta tetejére öntjük.
Tegyük vissza a hűtőbe, hogy újra teljesen megdermedjen körülbelül három órára.