Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Halleves hozzávalók:
50 dkg vegyes hal (ponty harcsa stb.) 1 kis
fej vöröshagyma 15 dkg sárgarépa 15 dkg petrezselyemgyökér 5 dkg zeller 1 db babérlevél 1 kávéskanál pirospaprika
2 kanál ecet 1 db zsemle 5 dkg zsír 5 dkg liszt ízlés szerint só cukor és törött bors
Halleves elkészítése:
A megtisztított halat 1,5 l sós, gyengén ecetes, babérleveles,borsos, hagymás vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A leszűrt hallében megfőzzük a megtisztított és metéltre vágott zöldséget. 4 dkg zsírból és 5 dkg lisztből zsemleszínűre pirított rántást készítünk, elkeverjük benne a pirospaprikát, föleresztjük
egy kevés hideg vízzel, és a levesbe öntjük. Belekeverjük a tejfölt, néhány percig forraljuk, ízlés szerint ecettel,egy kevés cukorral utánaízesítjük, és az 1 dkg zsírban megpirított zsemlekockákkal tálaljuk.
A receptet ennyiszer mentették el:5 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés