Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Aranyszirup hozzávalók:
3 evőkanál viz 1/2 csésze [100 g] cukor 1 1/4 csésze [280 ml] forrásban lévő víz 2 1/2 csésze [500 g] cukor 1 citrom szelet
Aranyszirup elkészítése:
Öntsünk 3 evőkanál vizet és 1/2 csésze [100 g] cukrot egy serpenyőbe.
Forraljuk lassú tűzön (fedő nélkül) alacsony lángon.
Amint a keverék karamellszínűvé válik ( 175C° ), lassan és nagyon óvatosan adjuk hozzá a forrásban lévő vizet (én a vizet előmelegítettem a munkalapon lévő forró vízforralón).
Adjunk hozzá 2 1/2 csésze [500 g] cukrot, és forraljuk alacsony lángon.
Adjunk hozzá egy szelet citromot. A citrom megakadályozza, hogy a szirup kikristályosodjon, miközben forr.
Fedő nélkül forraljuk a szirupot körülbelül 45 percig.
Távolítsuk el a kandírozott citromszeletet. Hagyjuk néhány percig hűlni a szirupot, mielőtt sterilizált üvegedénybe töltjük. A szirup ezen a ponton híg lesz, de besűrűsödik, ahogy kihűl az üvegben.
Tároljuk hűvös, száraz helyen.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés