Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Vörösbársony sajttorta hozzávalók:
175 g vaj plusz a formához 200 g cukor 100 g porcukor 3 tojás
1 tk vaníliakivonat 200 g liszt ½ teáskanál sütőpor 200 g fehér csokoládé piros ételfesték gél
A sajttorta:
A vajat és a két cukrot egy serpenyőben, lassú tűzön olvasszuk fel, és ha a vaj sótlan, adjunk hozzá egy csipet sót. Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni 10 percig. Melegítsük elő a sütőt 180 C°/160 C° hőmérsékletre. Egy 23 cm-es négyzet alakú formát vagy 25 x 20 cm-es sütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibélelünk.
A tojásokat és a vaníliát a kihűlt vaj-cukros keverékhez jól keverjük el. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport, majd óvatosan keverjük simára. Tegyük bele a fehér csokoládé darabokat és annyi piros ételfestéket, hogy a tészta mélyvörös színű legyen. A masszát az előkészített formába kaparjuk.
A sajttorta hozzávalóit keverjük össze egy tálban, majd kanalazzuk véletlenszerűen a tésztára. Egy nyárs segítségével óvatosan forgassuk bele a sajttorta keveréket a tésztába, hogy márványos hatást érjen el.
35-40 percig sütjük, amíg a széle elválik a forma szélétől, a teteje papíros kéreg lesz, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk hűlni a formában 10 percig, majd helyezzük át egy rácsra , hogy teljesen kihűljön. Légmentesen záródó dobozban három napig eláll.
Megjegyzés: Vörös bársony sajttorta képe, receptje:bbcgoodfood
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés