A húst 1 1/2 l vízben, egy kevés sóval feltesszük főni. A
metéltre vágott zöldségféléket egy kevés zsírban megpároljuk,
hozzáadjuk a paradicsompürét és az ecetet. Ha a zöldség
megpuhult, beletesszük a legyalult káposztát, a kockára vágott
burgonyát, ráöntjük a kész, megszűrt húslevest, beletesszük
a borsot, babérlevelet, és 25-30 percig forraljuk. A megfőtt húst kockákra vágva adjuk hozzá. A cikkekre vágott paradicsomot tálalás előtt pár perccel tesszük a forró levesbe. Tálaláskor minden tányér levesbe teszünk egy evőkanál tejfölt.
A kuktában előbb a húst főzzük puhára, majd ha a leszűrt levébe beletettük a zöldséget, káposztát és burgonyát, ismét lezárjuk a fedőt, és kb. 10 percig főzzük.
Megjegyzés: Sokan ismerik, csak elkészíteni nem tudják az orosz borscs
levest.
A receptet ennyiszer mentették el:5 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés