Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Hósapkás tejfölcseppek hozzávalók:
1 ¾ csésze liszt ½ teáskanál szódabikarbóna ¼ teáskanál só
½ csésze margarin ¾ csésze kristálycukor 1 tojás
½ teáskanál vanília kivonat ½ csésze tejföl ¾ csésze szárított áfonya ¾ csésze fehér csoki ¾ csésze tej csokoládé
¾ csésze apróra vágott pekándió 2 csésze porcukor
8 teáskanál tej
Hósapkás tejfölcseppek elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt kb. 190 C°-ra. Sütőpapírral béleljük ki a tepsit.Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót egy közepes tálban. A margarint és a cukrot egy nagy tálban elektromos habverővel közepes sebességgel verjük világosra és habosra. Adjunk hozzá tojást és vaníliát; csak addig verjük, amíg össze nem keveredik. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztkeveréket felváltva a tejföllel, minden hozzáadás után alacsony sebességgel verjük, amíg el nem keveredik. Keverjük hozzá az áfonyát, a fehér csoki darabokat, a csokoládé darabokat és a pekándiót. Fedjük le és hűtsük le legalább 1 órát.
A tésztából teáskanalakkal elkészítjük a formákat, és a kiolajozott sütőpapírra tesszük. Süssük 8-10 percig, vagy amíg a kekszek közepe meg nem sül, és a szélei enyhén megpirulnak.Hagyjuk kihűlni teljesen.
Máz: Helyezzük a porcukrot egy kis tálba. Adjunk hozzá tejet, néhány teáskanálnyit, amíg a máz a kívánt állagot nem éri el, folyamatos keverés mellett. Minden süti tetejére kenjünk egy kis mázat. Hagyjuk állni, amíg a máz meg nem dermed.
Megjegyzés: Hósapkás tejfölcseppek eredeti receptje és képe:allrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés