Egy l vízből és 10 dkg cukorból szirupot főzünk, és beleszűrjük
a liszttel elkevert 1 dl tejfölt. Beletesszük a megtisztított,
megmosott egrest, és gyenge tűzön főzzük, hogy a gyümölcs ne repedjen fel. 1-2 percnyi főzés után hozzákeverjük a többi tejfölt, és hűlni tesszük. Ha teljesen kihűlt,jégre állítjuk.Készíthetünk hideg gyümölcslevest almából, málnából, ribizliből,sárga- vagy őszibarackból is, a gyümölcsöt mindig
a szirupba téve. A barackoknál a gyümölcs egyharmadát áttörve tegyük a levesbe. Dúsíthatjuk a gyümölcsleveseket tojássárgájával,és ízesíthetjük vaníliás cukorral.
Megjegyzés: A különböző levesporokból, sűrítményekből és kockákból
percek alatt ízletes levest készíthetünk, de ízletesebbé, laktatóbbá tehetjük egy-egy jó betéttel.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés