A spagettit főzzük ki a szokásos módon.
Amíg a tészta fő, vegyünk elől 2 tálat. Az első tálban keverjük össze 1 tojást és 1 evőkanál tejet. A második tálban keverjünk össze 1 csésze zsemlemorzsát, 1/2 teáskanál sót és 1/8 teáskanál fekete borsot. Mártson minden csirkeszeletet tojásba, hagyjuk, hogy a felesleg visszacsepegjen a tálba, majd mártsuk zsemlemorzsába.
Melegítsük fel egy nagy serpenyőt közepes lángon. Adjunk hozzá 2 evőkanál olajat, vagy annyit, hogy enyhén elfedje a serpenyő alját, és egy rétegben pirítsuk a rántott csirkét oldalanként 3-4 percig. Vágódeszkára tesszük kicsit kihűlni, a tetejére facsarjuk a citromlé felét, majd csíkokra vágjuk.
Citromos krémszósz:
Közepes lábosban közepes lángon olvasszunk fel 2 evőkanál vajat, majd adjunk hozzá 2 gerezd darált fokhagymát és 1/4 teáskanál darált hagymát. 1 percig pároljuk.
Adjunk hozzá 2 csésze tejszínt és 1/2 teáskanál sót. Gyakori kevergetés mellett lassú tűzön felforraljuk. Csökkentsük a hőt alacsonyra, és folyamatos keverés közben fokozatosan öntsünk hozzá 2 evőkanál friss citromlevet, és keverjük hozzá.
Szórjuk meg a tetejét 1/3 csésze parmezán sajttal, és vegyük le a tűzről, és addig keverjük, amíg a sajt megolvad és beleolvad. Ízlés szerint sózzuk (én egy csipet sót tettem bele).
Öntsük a szószt a leöblített, lecsepegtetett tésztára, és dobjuk rá a tésztát. Adjunk hozzá tésztafőző vizet a szósz hígításához, ha szükséges. Díszítsük petrezselyemmel...
Megjegyzés: Tejszínes citromos csirke tészta eredeti képe és receptje:natashaskitchen
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés