Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Káposztasaláta hozzávalók:
1 kísebb fej fehér- vagy vöröskáposzta (60-
70 dkg) 1/2 dl ecet egy csapott evőkanál cukor egy késhegynyi köménymag egy kevés törött bors és 2 evőkanál só.
Káposztasaláta elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és 1-2 óra hosszat állni
hagyjuk. Közben 2 dl vizet felfőzünk 1/2 dl ecettel, egy
evőkanál cukorral, egy késhegynyi köménymaggal, és amikor forr, akkor a sóból jól kinyomott káposztát leforrázzuk vele. Megszórjuk egy kevés törött borssal, és ha kihűlt, üvegbe téve hidegre vagy a hűtőszekrénybe tesszük.
Megjegyzés: Több napig eláll.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés