Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Zürichi almás metélt hozzávalók:
25 dkg szélesmetélt 5 dkg vaj 10 dkg cukor 2 tojás 5 dkg mazsola fél mokkáskanál reszeit citromhéj 2 nagy alma 1.5 dl tej csipetnyi őrölt fahéj só
Zürichi almás metélt elkészítése:
A tésztát sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.
Egy edényben leforrázzuk a tejjel, és lassú tűzön addig forraljuk, míg a leve elfő.A tűzről levéve, hagyjuk kihűlni.Közben jól kikeverjük a vajat a tojássárgákkal és a cukorral,majd hozzákeverjük a fahéjat, a citromhéjat és a beáztatott mazsolát. Beleforgatjuk a kihűlt tésztát, a meghámozott apró kockákra vágott almát, és végül a felvert tojásfehérjét.Vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, előmelegített sütőbe toljuk,és mérsékelt tűznél mintegy 40 percig sütjük.Vaníliáscukorral meghintve, melegen tálaljuk
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés