Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Burgonyafőzelék hozzávalók:
1kg burgonya 2 evőkanál ola) vagy 3 dkg zsír 2 dkg liszt 1 dl tejföl babérlevél ecet só
Burgonyafőzelék elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és 1/2 cm-es karikákra vágjuk. Annyi
sós vízbe tesszük fel főni, hogy jól ellepje. A zsiradékból és a
lisztből világos rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, s ha
a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk, és lassan forralva egész
puhára főzzük. Egy szál babérlevelet is főzünk bele. Végül egy
kanál ecettel savanyítjuk és a tejfölt hozzáadjuk.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés