A margarint habosra verjük és hozzáadunk kb. 10 dkg lisztet. Eldolgozzuk benne. A többi alapanyagból puha tésztát gyúrunk. Addig kell gyúrni amíg a tészta nem ragad. Ezután ki kell nyújtani, erre a kinyújtott tésztára kenjük rá a lisztes margarint. Így csavarjuk fel.
A felcsavart rudat két felé vágjuk. Mindkettőt ki kell nyújtani. Előmelegített sütőben sütjük meg ( a tepsi hátlapján ).
A hab:A tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük.
A tej háromnegyed részéhez hozzáadjuk a vaniliás cukrot. Így tesszük fel főni. 5 tojás sárgájához adunk 2 ev. cukorral. Kikeverjük. Ezután adjuk hozzá a maradék tejet és a lisztet. Amikor ezt is kikevertük, lassan hozzáadagoljuk állandó kevergetés mellett a még fövő tejhez. Amikor ez meg van a tojásfehérjéből készült habhoz melegen adjuk hozzá. Langyosra kell hűteni. Vastagon kenjük fel az alsó lapra.
Utána 0.5 literes tejszínből habot készítünk és ezt is ráhelyezzük az alsó lapra. A második lapot négyzetekre vágjuk fel. Így tesszük a tetejére. Óvatosan vágjuk hozzá az alját is.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés