A még fagyos brokkolit lehetőség szerint egyforma darabkákra vágom. A tojást habosra felverem. Egy kis tálkában a zablisztet összekeverem a fűszerekkel és a darált mandulával. Kisebb tepsit vagy tűzálló tálat kikenek egy kevés margarinnal. A brokkoli-darabokat egyenként megmártom a mandulás-fűszeres lisztben, majd a tojásban megforgatva ismét a lisztbe hempergetem, és egy sorban elterítem a tepsiben. A megmaradt lisztet és a tojást összekeverem a felolvasztott, de már nem meleg margarinnal; és egyenletesen rálocsolom a tetejére. Alufóliával szorosan befedem, és az előmelegített, forró sütőben 25 percig közepes lángon párolom, végül a fedőt levéve, pirosra pirítom. (Dupla mennyiségben készítve egytálétel, egyébként pedig ünnepi köret szárnyaspecsenye mellé.)
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés