Habosra keverjük cukorral, van.cukorral és tojással a vajat.
Ehhez adjuk hozzá a fűszereket és a likőrt. Alaposan összedolgozzuk az összetevőket.
Ezután a lisztet, sütőport a keményítővel összekeverjük.
A masszához lisztet és mandulát adunk és sima masszává dolgozzuk össze.
A tortaformát kikenjük vajjal és megszórjuk zsemlemorzsával. A kész tésztának 2/3 -át tortaformába öntjük. Erre mehet rá a meggy, erre pedig a maradék massza kerül ( egyenletesen elsimítva ).Előmelegített sütőben kb. 180 fokon nagyjából egy órán át sütjük.
Amikor készre sült hagyjuk kihűlni. Kiborítjuk a formából és meghintjük porcukorral.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés