Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki 23 x 5 cm torta formát( 2 darabot ).Egy külön tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, a sót és a fahéjat.
Az elektromos keverő tálban (vagy kézi keverővel) a tojásokat habos (kb. 1 perc) verjük fel. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és addig verjük, amíg a tészta vastag és világos színű (kb. 3-4 perc) nem lesz. Adjuk hozzá az olajat egyenletesen, majd összekeverjük a vanília kivonattal. Adjuk hozzá a liszt keveréket, és csak addig keverjük még csomómentes nem lesz. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és apróra vágott diót. A tésztát egyenletesen osztjuk szét a két elkészített tepsi között és 25-30 percig sütjük vagy amíg a tűpróba azt nem "mondja".
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni ...
Krémsajtos rész: Egy tálba verjük fel a tejszínt és a vajat kis sebességgel, csak addig, amíg nem keverednek el a csomók. Fokozatosan adjunk hozzá a szitált porcukrot és verjük alacsony fordulatszámon, addig amíg teljesen sima lesz. Hozzáadjuk a vanília kivonatot és a citromhéját.
Összeszerelés:Egy piskótás rész megy alulra. A krémsajtos részből kenünk egy réteget rá, úgy, hogy a tetejére is jusson. A megmaradt krémsajtos masszát szépen elkenjük a tetején( az oldalára nem muszáj ).Egész dióval, és amróra tört dióval díszítjük...
Megjegyzés: Az eredeti recept és kép a Krémsajtos Sárgarépa tortához:joyofbaking
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés