Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Sajtos gombás kenyér ( szendvics ) hozzávalók:
kb. 30 dkg svájci sajt szeletelve 3 / 4 csésze vaj kb. 15 dkg gomba szeletelve 2 evőkanál darált hagymát 1 evőkanál mák 1 teáskanál só 1 evőkanál mustár 1 evőkanál citromlé 1 francia kenyér
Sajtos gombás kenyér ( szendvics ) elkészítése:
A kenyérbe vágjuk kb. 2.5 cm távolságonként kis réseket, úgy hogy ne vágjuk el az alját.( bemetsszük ).
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.Tegyük bele a kenyeret. A nyílásokba tegyünk sajtot. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a gombát sütjük addig, amíg karamellizálódik. Keverje hozzá a hagymát, a mákot, a sót, a mustárt és a citromlevet. Öntsük a keveréket a kenyérre. A sütőfóliát szorosan tekerjük rá a kenyérre és kb. 180 fokon sütjük kb. 45 percig.
Megjegyzés: Előételnek is kiváló fogás.
A Sajtos gombás kenyér eredeti receptje és képe:food52
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés