Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Sült csirkés, parmezános zsebek hozzávalók:
2 evőkanál olaj
2 teáskanál oregánó
3 gerezd fokhagyma lereszelve
1 teáskanál bazsalikom
½ teáskanál só
½ teáskanál fekete bors
4 csirkemell
1 csésze reszelt mozzarella
1 csésze reszelt parmezán sajt
½ csésze főzőkrém
¼ csésze apróra vágott petrezselyem
16 szelet fehér kenyér
¼ csésze liszt
¼ csésze víz
2 csésze reszelt parmezán
½ csésze apróra vágott petrezselyem
1 teáskanál darált fokhagyma
¼ teáskanál bors
csipet só
2 teáskanál olívaolaj
2 zúzott fokhagyma gerezd
2 csésze paradicsomsűrítmény
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
2 teáskanál cukor
¼ teáskanál só
¼ teáskanál bors
Sült csirkés, parmezános zsebek elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt kb. 180 fokra.
Egy sütőedénybe keverjük össze az olajat, az oregánót, a fokhagymát, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Dobjuk a csirkemellét az olajba, és jól forgassuk meg benne. Fedjük le fóliával és süssük 22-25 percig, amíg át nem sül. Vegyük ki a sütőből, öntsük le az olajat és aprítsuk fel a csirkét.
Tegyük a csirkét egy tálba, adjunk hozzá a sajtokat, a tejszínt a petrezselymet, és keverjük össze.
Vágjuk le a minden kenyérszelet héját. Tegyünk csirkekeveréket a kenyér szeletek közepére.
Egy kis tálban keverjük össze a lisztet és a vizet, hogy paszta képződjön. Kenjük meg a pasztával a kenyér széleit. Tegyünk egy üres szelet kenyeret a tetejére, és nyomkodjuk le a széleit. ( "kvázzi ragasszuk oda ")
Sütjük 170ºC-ra melegített olajban, amíg aranybarna nem lesz.
Közben keverjük össze a reszelt parmezánt, a petrezselymet, a fokhagymát, a sót és a borsot. Ebben forgatjuk meg a frissen sütött Sült csirkés, parmezános zsebeket.
Melegítsünk olívaolajat egy fazékban közepes lángon. Adjuk hozzá összetört fokhagymát, és főzze, amíg világossá válik, majd vegye ki a fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsomot és a fűszereket ( bazsalikom,cukor,só,bors ) . Forraljuk fel , és hagyjuk néhány percig sűrűsödni. Tálaljuk paradicsomos szósszal...