Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Mincemeat - fűszeres süteménytöltelék (tradícionális angol recept) hozzávalók:
1 teáskanál őrölt fahéj 1 teáskanál őrölt szegfűszeg 1 teáskanál őrölt gyömbér 1 teáskanál őrölt szerecsendió 1 teáskanál őrölt szegfűbors
1 nagy zöld alma meghámozva és apróra vágva
1 csésze sultana mazsola 1 csésze cukor ½ csésze szárított ribizli
½ csésze mazsola ½ csésze vaj ½ csésze apróra vágott mandula
1 ½ evőkanál reszelt narancshéj ½ teáskanál őrölt fahéj
1 csésze pálinka
Mincemeat - fűszeres süteménytöltelék (tradícionális angol recept) elkészítése:
Keverjük össze a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért, a szerecsendiót és a szegfűborsot egy tálba.
Keverjük az almát, a mazsolát, a cukrot, a ribizlit, a mazsolát és a vajat egy fazékba. Lassú tűzön főzzük, és óvatosan keverjük, amíg a vaj megolvad. Keverjünk hozzá apróra vágott mandulát, narancshéjat, 1 teáskanál vegyes fűszert és fahéjat. A keveréket forraljuk fel, és időnként megkeverve főzzük 5-10 percig.
Vegyük le a tűzről, és tegyük félre a mincemeat 30 percre lehűlni. Keverjük hozzá a pálinkát. Kanállal sterilizált üvegekbe szedjük...
Megjegyzés: Mincemeat - fűszeres süteménytöltelék (tradícionális angol recept) eredeti receptje és képe:allrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés