Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Csirke nyárs hozzávalók:
¼ csésze citromlé ¼ csésze wokolaj ( persze jó a hagyományos napraforgó olaj is) ⅛ csésze vörösborecet 1 evőkanál hagymapehely 1 evőkanál darált fokhagyma
1 citrom 1 teáskanál görög ételízesítő 1 teáskanál baromfifűszer 1 teáskanál szárított oregánó 1 teáskanál őrölt fekete bors ½ teáskanál szárított kakukkfű
3 bőr nélküli kicsontozott csirkemell ( vagy szükség szerint darabokra vágva )
8 bambusznyárs
Csirke nyárs elkészítése:
A citromlevet, az olajat, az ecetet, a hagymapehelyeket, a fokhagymát, a citromhéjat, a görög ételízesítőt, a baromfiízesítőt, az oregánót, a borsot és a kakukkfüvet habosra keverjük egy tálban, és egy visszazárható műanyag zacskóba öntjük.
Adjunk hozzá csirkét, kenjük meg a páclével, nyomjuk ki a felesleges levegőt, és zárjuk le a tasakot. Pácoljuk a hűtőszekrényben legalább 2 órán át.
Melegítse fel a sütőt 175°C-ra.
Távolítsuk el a csirkét a pácból, és rázzuk le a felesleget; tegyük fel a nyársra a húsokat. A maradék pácot dobjuk ki. Helyezzük a nyársakat egy tepsire.
Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb. 20 percig.
Megjegyzés: A pác a grillezett zöldségeknél is csodálatos.
Wok Olaj:Nagyon magas hőfokra hevíthető, hiszen csak így érhető el, hogy a sült zöldség ropogós maradjon. Enyhe fokhagyma- és gyömbéraromájával különleges ízt varázsol bármely ételnek.
Csirke nyárs eredeti recept és kép:allrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés