Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: nagyon egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Borsmentás habcsók hozzávalók:
2 tojás fehérje ⅛ teáskanál só ⅛ teáskanál borkő titka ½ csésze fehér cukor 2 borsmenta cukorka összetörve
Borsmentás habcsók elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 110 C° fokra. Béleljünk ki 2 tepsit alufóliával.
Egy nagy üveg- vagy fém keverőtálban a tojásfehérjét, a sót és a borkövet kemény habbá verjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, és folytassuk a keverést addig, amíg a fehérje kemény hab nem lesz. A tepsibe evőkanállal kis halmokat készítünk. Szórjuk meg a törött borsmentás cukorkákkal a tetejüket.
1 1/2 órát sütjük előmelegített sütőben. A habcsók belül teljesen száraz legyen. Ne hagyjuk, hogy megbarnuljanak. Utána kapcsoljuk ki a sütőt. Tartsuk nyitva a sütő ajtaját, és hagyjuk, hogy a habcsók teljesen kihűljön a sütőben. Fém spatulával lazítsuk le a fóliáról. Tároljuk lazán lefedve, hűvös, száraz helyen, legfeljebb 2 hónapig.
Megjegyzés: Borsmentás habcsók eredeti képe és receptje:allrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés