Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: drága
Sült sonka barna cukormázzal hozzávalók:
1 teljesen főtt egész sonka 1/2 csésze csomagolt barna cukor 1/4 csésze dijoni mustár
1 evőkanál almaecet 1 1/2 csésze almabor
Sült sonka barna cukormázzal elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Helyezze a sonkát egy serpenyőbe állított sütőrácsra, és ferdén vágja be. Fedjük le alufóliával, és süssük addig, amíg fel nem melegszik, 2 és 3 óra alatt.
A főzés utolsó 45 percében mázat készítsünk: Egy kis serpenyőben, közepes lángon keverjük össze a barna cukrot, a mustárt, az almaecetet és az almabort. Forraljuk fel, majd közepes lángon, főzzük, 10-15 percig. 15 percenként kenjük meg mázzal a sonkát, amíg a legvastagabb részbe helyezett hőmérő 140°-ot nem mutat.
Vegyük ki a sonkát a sütőből, adjunk hozzá egy utolsó mázt, és hagyjuk pihenni 15 percig, mielőtt felszeletelné.
Megjegyzés: Sült sonka barna cukormázzal eredeti receptje és képe:delish
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés