Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: drága
Ananászos barna cukormázas sonka hozzávalók:
2 csésze apróra vágott friss ananász 1/4 csésze dijoni mustár 1/4 csésze csésze barna cukor
1 teljesen főtt csontos sonka
Ananászos barna cukormázas sonka elkészítése:
Melegítse elő a sütőt 160 °C fokra.
Helyezzük az ananászt, a mustárt és a barna cukrot egy serpenyőbe, keverjük össze, és közepes-alacsony lángon főzzük, amíg az ananász meg nem puhul, és a barna cukor fel nem oldódik, körülbelül 5 percig.
Helyezzük a sonkát egy 30*20cm-es serpenyőbe, és kenjük be az ananászszósszal.
A sonkát 30 percenként meglocsolva az ananászszósszal megpirítjuk, amíg át nem melegszik, kb. 1 1/2-2 óra alatt.
Szeleteljük fel a sonkát, és a serpenyőből származó szósszal tálaljuk.
Megjegyzés: Ananászos barna cukormázas sonka eredeti receptje és képe:weelicious
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés