Helyezzünk 1 darab csirkét 2 fólialap közé. Húskalapáccsal vagy sodrófával finoman ütögessük 1,5 cm vastagságúra. Ismételjük meg a maradék csirkével. Jól fűszerezzük be.
Egy nagy serpenyőt nagy lángon felhevítünk. Olvasszunk fel 20 g vajat a serpenyőben. Tegye bele a csirkét a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalát 2 percig, vagy amíg a csirke aranybarna nem lesz és éppen átsül. Tegyük át egy nagy hőálló tányérra, és fedjük le fóliával. Csökkentsük a hőt közepesre.
Helyezzük a maradék 80 g vajat a serpenyőbe, és keverés közben főzzük 2-3 percig, vagy amíg a vaj elolvad és aranybarna nem lesz. Adjuk hozzá a fokhagymát és a kapribogyót a serpenyőbe, és főzzük 1 percig, vagy amíg a kapribogyó ropogós nem lesz. Adjuk hozzá a citromhéjat és a citromlevet , és keverjük össze. Tegyük vissza a csirkét és a levét a serpenyőbe. Időnként megforgatva főzzük 2 percig, vagy amíg a csirke megpuhul és a szósz kissé besűrűsödik.
Közben a paradicsomot , a hagymát , az olívát és a fetát egy tálba tesszük, és óvatosan összeforgatjuk.
A csirkét megszórjuk a paradicsomos keverékkel és a petrezselyemmel , és azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: Olasz stílusú citromos csirke eredeti receptje és képe:taste
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés