Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Fokhagymás-barna cukros csirkecomb hozzávalók:
8 csontos bőrös csirkecomb só és őrölt fekete bors ízlés szerint 3 evőkanál sótlan vaj 4 gerezd fokhagyma felaprítva ¼ csésze barna cukor
1 evőkanál méz ½ teáskanál szárított oregánó ¼ teáskanál szárított kakukkfű ¼ teáskanál szárított bazsalikom
Fokhagymás-barna cukros csirkecomb elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.A csirkecombokat sóval és borssal ízesítjük.Olvasszuk fel a 2 evőkanál vajat egy nagy, tűzálló serpenyőben közepesen magas lángon. Hozzáadjuk a csirkét, bőrével lefelé, és oldalanként 2-3 percig barnára pirítjuk. Vegyük ki a csirkét egy tányérra.
Olvasszuk fel a maradék 1 evőkanál vajat a serpenyőben, és keverjük, hogy az alján lévő barnult darabok kilazuljanak. Adjunk hozzá fokhagymát; főzzük és keverjük, amíg illatos lesz, körülbelül 30 másodpercig. Keverjük hozzá a barna cukrot, a mézet, az oregánót, a kakukkfüvet és a bazsalikomot, amíg jól össze nem áll. Kapcsoljuk le a hőt, és tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, bőrével lefelé.
Az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a csirke csontja már nem rózsaszínű lesz, és a leve kiürül, 25-40 percig.
Tálaláskor a serpenyős szósszal kenjük a csirkecombokat.
Megjegyzés: Fokhagymás-barna cukros csirkecomb eredeti képe és receptje:allrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés