Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Dubarry szelet hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj 3 ek zsír vagy olaj 1 fej karfiol kb. 10 dkg sajt
Dubarry szelet elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük.A dubarry szelethez a hússzeleteket kiklopfoljuk.Ezután mehet a sózás, borsozás. Egy serpenyőben, kevés, forró zsiradékon, hirtelen kisütjük.
A karfiolt egy nagyon rövid időre, forró, enyhén sós vízbe dobva előfőzzük kb. 5 perc alatt.Elkészítjük a Besamelt - a francia mártást hozzá.
Egy jénai tálat kikenünk vajjal, egymás mellé rakjuk a kiklopfolt hússzeleteket, majd ráhalmozzuk a karfiolt, és az egészet leöntjük az előbb elkészített besamellel. Rászórjuk a reszelt sajtot.
Kb. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Krumplipürével, főtt rizzsel vagy hagymás, esetleg petrezselymes krumplival tálaljuk...
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés