Elkészítési idő: 15 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Krémes pirospaprika hozzávalók:
100 g vágott pirospaprika (1 nagy pirospaprika) 1 gerezd fokhagyma 200 g feta (1 csésze) 100 g krémsajt (1/2 csésze) 1 marék petrezselyem vagy metélőhagyma 1/4 teáskanál zeller só 1/4 teáskanál zsálya 1/2 teáskanál füstölt paprika bors
1/2 citrom leve
Krémes pirospaprika elkészítése:
A pirospaprikát felaprítjuk. Egy darálóba tesszük: a felaprított paprikát, fokhagymát.Összedaráljuk. Hozzáadjuk a feta sajtot.Ismét összedaráljuk. Átöntjük egy tálba és mehet hozzá a krémsajt, az aprított petrezselyem,zellersó,zsálya és a füstölt paprika,bors. Egy kanállal elkeverjük. Egy fél citrom levet utána még belekeverünk és tálalhatjuk...
Megjegyzés: Nagyon gyors és egyszerű recept! Pirítóson, felvágottakhoz vagy nyers zöldségekhez vagy salátalevélben fogyasztható. A paprikát grillezni is lehet aprítás előtt (egyéni ízléstől függően). Jó kóstolást!
Krémes pirospaprika eredeti receptje és képe:youtube
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés