Tegyünk egy nagy fazék vizet a tálba. Adjunk hozzá egy csipet sót. Főzzük a tésztát a csomag szerint.
Közben egy serpenyőben nagy lángon olajat hevítünk. Adjunk hozzá bacont és sütjük 1 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát, és főzzük 3 percig, vagy amíg a hagyma áttetsző lesz, és a szalonna aranybarna nem lesz. Kívánság szerint a felesleges zsírt lecsepegtetjük.
Öntsünk ki egy bögre tésztafőző vizet, majd öntsünk körülbelül 1/2 csészényit serpenyőbe. Forraljuk fel és keverjük össze, majd kaparjuk ki a serpenyőt, hogy a serpenyőre ragadt darabkák feloldódjanak a folyadékban.
Hozzáadjuk a paradicsomot, lassú tűzön főzzük és 2 percig főzzük, majd kicsit hagyjuk hűlni.
A tésztát lecsepegtetjük, vagy ha jól időzítettük, csipesszel tegyük át közvetlenül az edényből a serpenyőbe.
Két fakanállal óvatosan forgassuk a serpenyőben, az egész a tésztára kerüljön szósz. Ha túl sűrű lenne, csak adjunk hozzá még egy csepp tésztafőző vizet.
Ízesítsük sóval, borssal.
Azonnal tálaljuk, ízlés szerint parmezánnal, petrezselyemmel és utolsó csepp olívaolajjal díszítve.
Megjegyzés: Szalonnás tészta paradicsomos tésztaszósszal eredeti receptje és képe:recipetineats
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés