Elkészítési idő: több másfél óránál Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Nyári grillezett sertésszelet hozzávalók:
1 ½ csésze citromlé 1 ½ csésze méz 2 evőkanál Worcestershire szósz 1 gerezd fokhagyma felaprítva
¼ teáskanál szárított bazsalikom 4 vágott sertésszelet 1/2 hüvelyk vastag só őrölt fekete bors ízlés szerint
Nyári grillezett sertésszelet elkészítése:
Keverjük össze a citromlevet, a mézet, a Worcestershire szószt, a fokhagymát és a bazsalikomot egy tálban. Öntsük a pác 1/2-ét egy visszazárható műanyag zacskóba; tegyük a sertésszeletet a zacskóba, nyomjuk ki a felesleges levegőt, és zárjuk le a zacskót. Hűtőben pácoljuk legalább 2 órát (legjobb egy éjszakán át).
Melegítsük elő egy kültéri grillsütőt közepesen magas hőfokra, és enyhén olajozzuk be a rácsot.
Vegyük ki a karajokat a zacskóból, és dobjuk ki a használt pácot. A szeleteket megszórjuk sóval és fekete borssal.
Az előmelegített grillen 20-25 percig grillezzük a karajokat, amíg megbarnulnak, és belül már nem rózsaszínűek. Gyakran meglocsoljuk a fenntartott páccal, ügyelve arra, hogy a keverék ráfőjön a karajra. A szelet közepébe helyezett maghőmérőnek legalább 63 fokos hőmérsékletet kell mutatnia.
Megjegyzés: Ez a finom sertésszelet recept a nyár és a grillezés lényege! Mindig sikert aratnak.Elkészítési idő kb. 2 és fél óra.Az eredeti kép és recept a Nyári grillezett sertésszelethez:allrecipes
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés