Elkészítési idő: 15 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: drága
Házi mandulatej hozzávalók:
1 csésze nyers mandula 2 csészevíz plusz még az áztatáshoz méz vagy cukor
Házi mandulatej elkészítése:
Áztassuk a mandulát egy éjszakán át vagy legfeljebb 2 napig.A mandulát lecsepegtetjük és megmossuk. Keverjük össze a mandulát és a vizet egy turmixgépben vagy konyhai robotgépben.Keverjük a legnagyobb sebességgel 2 percig.A mandulát leszűrjük. Pl. Sajtkendővel, helyezzük egy mérőpohárra. Öntsük a mandula keveréket a szűrőbe.Préseljük ki az összes mandulatejet a manduladarából.Ízlés szerint édesítjük.
Megjegyzés: A maradék mandula liszt felhasználása: A maradék manduladara hozzáadható zabpehelyhez, turmixokhoz és muffinokhoz. Kiteríthetjük egy tepsire is, és alacsony sütőben teljesen szárazra sütjük (2-3 óra). A száraz mandulaliszt több hónapig is eltartható fagyasztva, és pékárukhoz is felhasználható.
Tárolás: Tároljuk a mandulatejet lezárt tároló edényben hűtőszekrényben legfeljebb 2 napig.
Az eredeti recept és kép.thekitchn
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés