Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Grillezett csirkemell chili pehelyel hozzávalók:
4-5 kis méretű csont nélküli- bőr nélküli csirkemell
Grillezett csirke pác:
2 evőkanál friss oregánó finomra vágva
2 evőkanál friss rozmaring finomra vágva
2 evőkanál friss kakukkfű finomra vágva (vagy kombinálva)
egy közepes citrom
4 gerezd fokhagyma finomra aprítva 1 1/4 teáskanál só 1/2 teáskanál frissen őrölt bors 1/4 teáskanál chili pehely - opcionális 1/4 csésze olívaolaj
Grillezett csirkemell chili pehelyel elkészítése:
A csirkemell legvastagabb részét vágjuk egyenletes vastagságúra.
A pác elkészítése: A pác hozzávalóit egy kis tálban összekeverjük. 2 evőkanálnyit tegyünk félre (díszítéshez). Helyezzük a csirkét és a pácot egy tálba, sütőedénybe vagy nagy cipzáras zacskóba, és masszírozzuk be, hogy minden oldalát jól bevonja. Pácoljuk 30 percig, néhány óráig, egy éjszakán át vagy akár néhány napig.
Grill: Melegítsük elő a grillt közepesen magasra. Vegyük ki a csirkemelleket a tálból, hagyjuk, hogy az olaj nagy része lecsepegjen - mielőtt óvatosan a grillre helyezzük. A citromokat félbevágjuk, nyitott oldalukkal lefelé is a grillre helyezzük. Nyugodtan adjunk hozzá bármilyen zöldséget a grillhez.Zárjuk le a grill fedelét és süssük 5-6 percig (vagy amíg mély, aranyszínű grillnyomok meg nem jelennek), mielőtt megfordítanánk. Süssük a másik oldalt 5-7 percig, és csökkentsük a hőt, vagy helyezzük át hűvösebb helyre, amíg a mell legvastagabb része már nem lesz rózsaszín. Tálalás előtt 5-10 percig pihentetjük.
Megjegyzés: Grillezett csirkemell chili pehelyel eredeti képe és receptje:feastingathome
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés