Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Uborkasaláta másként hozzávalók:
1 kis lilahagyma hosszában félbevágva vékonyra szeletelve kb. 1 kguborka kockákra vágva
2 1/4 tk. só 2 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 evőkanál almaecet 1 evőkanál friss citromlé 1 evőkanál mustár 1 tk. méz 1/4 tk. fekete bors 1/4 tk. darált pirospaprika (elhagyható) 1/3 c. apróra vágott friss kapor 1/4 c. vékonyra szeletelt metélőhagyma
Uborkasaláta másként elkészítése:
Tegyük a hagymát egy kis tál jeges vízbe; hagyjuk 15 percig ázni.
Közben tegyük az uborkát szűrőedénybe egy tál fölé, majd 2 teáskanál sóval besózzuk. Hagyjuk állni, időnként megforgatva, amíg az uborka el nem engedi a vizet, körülbelül 15 percig.
Egy kis tálban keverjük össze az olajat, ecetet, citromlevet, mustárt, mézet, fekete borsot, pirospaprikát (ha használ) és 1/4 teáskanál sót.
Távolítsuk el a felesleges vizet az uborkából, papírtörlővel itassa fel, majd öntsük át egy nagy tálba. A hagymát lecsöpögtetjük, és az öntettel, a kaporral és a metélőhagymával együtt a tálba tesszük. Jól összeforgatjuk. Hagyjuk állni, amíg a saláta felszívja az öntet egy részét, körülbelül 15 percig; sóval ízesítjük, ha szükséges.
Előre is elkészíthetjük: A saláta 2 nappal előre összeállítható. Tároljuk légmentesen záródó edényben és hűtsük le. Hidegen tálaljuk.
Megjegyzés: Uborkasaláta másként képe és receptje eredetileg:delish
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés