Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Kolbászmártás hozzávalók:
kb. 45 dkg kolbász 1/2 hagyma apróra vágva
1/3 csésze liszt 3 1/2 csésze teljes tej 1/2 tk. fűszerezett só 1/2 tk. őrölt fekete bors 1 tk. szárított zsálya vagy kakukkfű opcionális só ízlés szerint keksz tálaláshoz
Kolbászmártás elkészítése:
A kolbászt bőre nélkül tegyük a serpenyőbe, szórjuk rá egyenletesen a felaprított hagymát. Közepes lángra tesszük, és időnként megkeverve addig főzzük, amíg a kolbász már nem rózsaszínű lesz, és a hagyma megpuhul, 8-10 percig.
Csökkentsük a hőt alacsonyra. Szórjuk rá a lisztet a kolbászra, és keverjük össze. Hagyjuk 2 percig főni, időnként megkeverve, amíg a liszt enyhén megpirul.
Keverés közben felöntjük a tejjel. Növeljük a hőt közepesen magasra. Amikor a keverék felforr és besűrűsödik, csökkentsük a hőt alacsonyra. Adjuk hozzá a fűszerezett sót, fekete borsot és zsályát vagy kakukkfüvet, ha használunk, és hagyjuk 8-10 percig párolni, időnként megkeverve, amíg besűrűsödik.
Sóval és még több borssal ízesítjük. Melegen kekszre tálaljuk.
Megjegyzés: Tipp: A szósz besűrűsödik, ahogy hül. Ha nem tálaljuk fel azonnal, adjunk hozzá további 1/2 csésze tejet a keverékhez, hogy normál állagúra hígítsuk.
Az eredeti Kolbászmártás receptje, képe:thepioneerwoman
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés