Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Francia krémes hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg finomliszt 1 tojás sárgája 1 egész tojás 5 dkg sütőmargarin
5 dkg porcukor 1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez:
1 l tej 2 csomag vaníliás főzős pudingpor 3 tojás sárgája
2 evőkanál finomliszt 15 dkg porcukor 10 dkg sütőmargarin Habhoz:
0.5 l tejszín 4 evőkanál kristálycukor A mázhoz:
15 dkg ét tortabevonó 1 dl étolaj
Francia krémes elkészítése:
Gőz felett a tészta összetevőit felmelegítjük( a liszt kivételével ). Ha már megolvadt akkor adjuk hozzá csak a lisztet. Két lapot nyújtunk belőle. Előmelegített sütőben a tepsi hátulján sütjük meg. ( 2 lapot kell sütni )
A tejből, tojássárgájából, lisztből és a pudingporból sűrű krémet főzünk.
Hagyjuk kihűlni. Amikor már kihűlt hozzáadjuk a porcukorral kikever sütőmargarint. Addig keverjük amíg sima nem lesz. Az egyik lapra rakjuk a kihűlt krémet. Erre jön a felvert cukrozott hab. Erre jön a második lap. Mehet rá a csoki...
A hűtőben kb. hagyjuk pihenni.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés