Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: nagyon egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Házi készítésű sajt hozzávalók:
1 liter tej( minél zsírosabb annál jobb ) 0.5 kg túró 6 dkg vaj 1 darab tojás 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 kv. só
Házi készítésű sajt elkészítése:
A túrót felhasználás előtt át kell törni krumplitörőn.
1 liter aludt vagy forró tejet a 1/2 kg túrót főzzük kb. 5 percen át.
Nyomkodás nélkül leszűrjük róla a savót.
Ezután egy lábasba hozzákeverjük az összes hozzávalót.
Óvatosan 15 percig kevergetve főzzük.
Amikor elválik a lábas oldalától, levesszük a tűztől és valamilyen formába rakjuk.
Kb. 2 óra múlva reszelhető is.
Megjegyzés: Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.
A receptet ennyiszer mentették el:1 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés