A lisztből és egy tojásból, vízzel gyúrt tésztát készítünk.
Kinyújtjuk, és ha kissé megszikkadt, ujjnyi széles kockákra
vágjuk. Készen vett, tojásos kockatésztát is használhatunk,
ebből 40 dkg kell.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük.
A zsírt vagy vajat két tojássárgájával simára kikeverjük,
hozzáadjuk az apróra vagdalt sonkát vagy füstölt
húst, egy késhegynyi törött borsot, sót, a 2 dl tejfölt, a lecsurgatott
tésztát, végül a két tojás keményre vert habját is hozzávegyítjük.
Egy lábost vagy tűzálló tálat zsírral kikenünk,
morzsával meghintjük, beleöntjük a tésztát, és lassú tűzön
a sütőben szép pirosra sütjük.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés