Megmossuk a paradicsomot, és feldaraboljuk. Tepsibe rakjuk, megsózzuk és megcukrozzuk. Előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten kb egy fél órán át sütjük. Felaprítjuk a hagymát és olajon üvegere pároljuk. Majd pár perc után hozzáadjuk a szintén apróra felvágott fokhagymát.Jól elkeverjük. Hozzáadjuk az elősütött paradicsomot is. Felöntjük vízzel, adunk hozzá pici sót, frissen őrölt borsot, és ízlés szerint rakunk bele bazsalikomlevelet. Összeforraljuk. Ezután takarék lángon kb. egy fél óráig főzzük. Ezután levesszük a tűzről és botmixerrel pépesítjük. Egy szitán az egészet átpasszírozzuk. Újra felforraljuk. Simára keverjük el a tejszínt. Állandó kevergetés mellett belecsorgatjuk a levesbe. Majd ismét kevergetve hagyjuk felforrni.Utána már tálalhatjuk is...
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés