Elkészítési idő: 30 perc Nehézségi foka: nagyon egyszerű Árkategória: olcsó
Vaníliás, fahéjas sütemény hozzávalók:
1 csésze víz ⅓ csésze vaj 2 evőkanál barna cukor csipet só 1 csésze liszt 1 teáskanál vanília 2 darab tojás ⅓ csésze olvasztott vaj cukros fahéj igazi étcsokoládé
Vaníliás, fahéjas sütemény elkészítése:
Egy serpenyőben közepes lángon vízben olvasszuk fel a vajat és a barna cukrot.Felforraljuk. Kapcsoljuk ki alatta a lángot és szórjuk bele a lisztet. ( elvileg kevergetés mellett egy masszát lehet kapnunk )Mehet rá a vanília kivonat. Összekeverjük.Hozzáadjuk az egyik tojást és összekeverjük, majd a másikat is és ezzel is összekeverjük. Habzsákba töltjük. Egy tepsit sütőpapírral kibéleljük és a zsákból kinyomjuk vékony csíkokra. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 10 percig sütjük. Akkor sült készre mikor aranybarna lesz.Ezután megforgatjuk olvasztott vajban és cukros fahéjban. Olvasztott étcsokoládéba mártogatva fogyasztjuk.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés