Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: nehéz Árkategória: drága
Ropogós csirkés rizsgolyó hozzávalók:
455 g csont nélküli és bőr nélküli csirkemell só ízlés szerint fehér bors ízlés szerint 2 evőkanál viz 1 ½ teáskanál kukoricakeményítő
¼ csésze (60 g) szójaszósz 2 evőkanál barna cukor 1 teáskanál friss darált gyömbér 1 teáskanál darált fokhagyma 1 evőkanál méz 1 teáskanál szezámolaj 1 evőkanál mirin( rizsből készült japán bor ) 2 evőkanál étolaj 1 csésze (100 g) paprika 1 csésze (120 g) sárgarépa
4 csésze (800 g) rövid szemű főtt rizs 3 felvert tojás 2 csésze (100 g) zsemlemorzsa 1 csésze (100 g) zöldhagyma vékonyra szeletelve
Ropogós csirkés rizsgolyó elkészítése:
Egy nagy mérőedényben keverje össze a vizet és a kukoricakeményítőt.Ezután mehet hozzá a szójaszósz, barna cukor, gyömbér, fokhagyma, méz, szezámolaj és mirin. Jól összekeverjük. A szeletelt csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kb. 60 ml öntünk az előbb elkészített szószból. Ezt is összeforgatjuk. Lefedjük és hagyjuk pihenni a hűtőben kb. 30 percig. Egy nagy serpenyőbe, öntsük a maradék mártást, és alkalmanként keverjük, miközben forralunk. Forralás után csökkentse a hőfokot és pároljuk 10 percig, vagy amíg a szósz nem sűrűsödik be. Tegyük félre. Egy serpenyőben, öntsünk bele 1 evőkanál étolajat és hevítsük. Helyezzünk szeletelt csirke darabokat a serpenyőbe, és főzzük 3 percig, fordítsuk meg, és főzzük további 3 percig.Öntsünk 1 evőkanálnyi mártást a csirkére és keverjük össze. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.A serpenyőbe öntsünk olajat és adjuk hozzá a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk , és 3-4 percig főzzük, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak.A mirines mártásból öntünk rá.Összeforgatjuk és félretesszük.
Egy kis tenyérnyi rizst kilapítunk. Erre mehetnek a zöldségek és a tetejére egy ugyanígy kilapított rizs. Folpackba rakjuk és ennek segítségével egy kis négyzet alakot formázunk. A kis rizsgolyókat a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig. Utána kivesszük a folpackból és tojásban megforgatjuk, majd a zsemlemorzsába. 180 fokosra melegített olajban sütjük oldalanként 3 percig. ( aranyszínű és ropogós legyen )Nagyon pici sóval és mirines szósszal tálaljuk.
Megjegyzés: Az eredeti kép és recept a Ropogós csirkés rizsgolyóhoz:tasty
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés