További oldalaink: profHOUSE.hu minden ami ingatlan  -   profJOB.hu álláskereső portál  -  Hirsumma.info A hírgyűjtő...  -  rpass.hu Kijelentkezve...

Kijelentkeztél a Sussunk-fozzunk.hu-ról Receptek feltöltéséhez vagy elmentéséhez jelentkezz be.

Regisztráció
BELÉPÉS
Nincs még rPass-od?? regisztrálj...és máris elkészítheted a saját szakácskönyved!!






Ropogós csirkés rizsgolyó Recept

Jelenleg itt vagy:Főoldal > Receptek fogások alapján > Húsételek * Még több:Nehéz receptek

Ropogós csirkés rizsgolyó


Ropogós csirkés rizsgolyó
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: nehéz
Árkategória: drága

Ropogós csirkés rizsgolyó hozzávalók:

455 g csont nélküli és bőr nélküli csirkemell
ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
2 evőkanál viz
1 ½ teáskanál kukoricakeményítő
¼ csésze (60 g) szójaszósz
2 evőkanál barna cukor
1 teáskanál friss darált gyömbér
1 teáskanál darált fokhagyma
1 evőkanál méz
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál mirin( rizsből készült japán bor )
2 evőkanál étolaj
1 csésze (100 g) paprika
1 csésze (120 g) sárgarépa
4 csésze (800 g) rövid szemű főtt rizs
3 felvert tojás
2 csésze (100 g) zsemlemorzsa
1 csésze (100 g) zöldhagyma vékonyra szeletelve

Ropogós csirkés rizsgolyó elkészítése:

Egy nagy mérőedényben keverje össze a vizet és a kukoricakeményítőt.Ezután mehet hozzá a szójaszósz, barna cukor, gyömbér, fokhagyma, méz, szezámolaj és mirin. Jól összekeverjük. A szeletelt csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kb. 60 ml öntünk az előbb elkészített szószból. Ezt is összeforgatjuk. Lefedjük és hagyjuk pihenni a hűtőben kb. 30 percig. Egy nagy serpenyőbe, öntsük a maradék mártást, és alkalmanként keverjük, miközben forralunk. Forralás után csökkentse a hőfokot és pároljuk 10 percig, vagy amíg a szósz nem sűrűsödik be. Tegyük félre. Egy serpenyőben, öntsünk bele 1 evőkanál étolajat és hevítsük. Helyezzünk szeletelt csirke darabokat a serpenyőbe, és főzzük 3 percig, fordítsuk meg, és főzzük további 3 percig.Öntsünk 1 evőkanálnyi mártást a csirkére és keverjük össze. Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük félre.A serpenyőbe öntsünk olajat és adjuk hozzá a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk , és 3-4 percig főzzük, vagy amíg a zöldségek meg nem puhulnak.A mirines mártásból öntünk rá.Összeforgatjuk és félretesszük. Egy kis tenyérnyi rizst kilapítunk. Erre mehetnek a zöldségek és a tetejére egy ugyanígy kilapított rizs. Folpackba rakjuk és ennek segítségével egy kis négyzet alakot formázunk. A kis rizsgolyókat a hűtőben pihentetjük kb. 30 percig. Utána kivesszük a folpackból és tojásban megforgatjuk, majd a zsemlemorzsába. 180 fokosra melegített olajban sütjük oldalanként 3 percig. ( aranyszínű és ropogós legyen )Nagyon pici sóval és mirines szósszal tálaljuk.

Megjegyzés:
Az eredeti kép és recept a Ropogós csirkés rizsgolyóhoz:tasty



képfeltöltés

print Nyomtatás Hírsumma
Összes hozzászólás ( Ropogós csirkés rizsgolyó ):0 db

Recept videók

Zöldsèg nap:) Video

Hasonló receptek


Saját jegyzet a Ropogós csirkés rizsgolyó recepthez

Ehhez a funkcióhoz be kell jelentkezni!
Bejelentkezés nélkül nem történik mentés!





Tetszett a Ropogós csirkés rizsgolyó recept, akkor kövess minket közösségben is...





Alkalmi receptek

Karácsonyi receptek

Szilveszteri receptek

Húsvéti receptek

Farsangi receptek

Hírlevél
Hírlevelünkre való felíratkozás...



Adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom!

Hozzájárulok, hogy számomra a Sussunk-fozzunk.hu a továbbiakban hírlevelet küldjön.






 


Kövess minket!!


hirdetes



profJOB.hu ha jó állást,karriert akar...





sajtokozlemények
Impresszum
hírlevélre felíratkozás
honlaptérkép
rólunk
fórum
Adatvédelmi nyilatkozat

https://sussunk-fozzunk.hu