Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Töltött tök hozzávalók:
1 kg fiatal spárgatök 30 dkg sovány sertéshús 8
dkg rizs 1 tojás 4 dkg zsír 2 dl tejföl
Töltött tök elkészítése:
A tököt hosszába vágva, héjától és belsejétől megtisztítjuk, a
húsból, rízsből a szokásos módon tölteléket készítünk, egy tojást
hozzáadunk és a két fél tök belsejét megtöltjük. A tököt lábasban,
kevés sós vízben addig pároljuk, amig átüvegesedik, megpuhul.
Tejföllelleöntve tálaljuk. Tölthetjük a tököt rizzsel, tojással
elkevert őrölt sertéspörkölttel is.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés