Ugyanúgy készítjük elő, mint a bécsi szeletet, és sütés előtt óvatosan letörölgetjük róla a nedvességet.
Borjúborda vagy felsálszeletet vásárolunk, fejenként 2-2 12- 15 dekás szeletet, és a hártyáktól megtisztítva, besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, majd bemártjuk lisztbe, felvert tojásba és , zsemlemorzsába
Nagyon kevés olajon,zsíron vagy vajon hirtelen lángon szép pirosra sütjük a szeleteket.
Burgonyapüré, vajban párolt zöldségféle illik hozzá.
A natúrszelet még sokkal finomabb, ha roston vagy teflonedényben
sütjük meg, zsiradék nélkül, de ilyenkor tálalásnál
mindegyik szelet húsra borsónyivajat rakunk, ami ráolvad. Ha
a vajba előzőleg finomra vágott zöldfűszereket (pertezselymet,
metélőhagymát, snittlinget vagy kaprot) is teszünk, különleges
jó ízt kap a pecsenye.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés