Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Mézes zserbó hozzávalók:
50 dkg liszt 30 dkg vaj 40 dkg porcukor 1 kávéskanál szódabikarbóna 2 egész tojás + 3 tojássárga
4 evőkanál olvasztott méz kb. 2-3 evőkanál tejföl 1 csomag vaníliás cukor 3 ev. liszt 5-6 dl tej 3 ev. rum
Mézes zserbó elkészítése:
Összegyúrjuk:fél kiló liszt, 10 dkg vaj, 16 dkg, porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 4 evőkanál méz, 3 evőkanál tejfül. Jól összedolgozzuk. 5 egyenlő részre osztjuk fel. Ezután kicsit hagyjuk állni. Öt egyenlő lapot készítünk belőle. A tepsi hátoldalán előmelegített sütőben sütjük.
Töltelék: 3 tojássárgája, 3 evőkanál cukor,1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál liszt, 6 dl tej, Sűrű, sima krémet kell főzni,hagyjuk kihűlni.
20dkg vajat 20 dkg porcukorral, 4 evőkanál rummal habosra kell keverni.
Ehhez keverjük hozzá a kihűlt krémet is. Ezt tesszük a lapok közé.
20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet is, és megtöltjük vele a mézes lapokat.
A tetejét bevonhatjuk csokoládémázzal.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés