Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Máktorta hozzávalók:
20 dkg cukor
20 dkg finomra őrölt mák
3 ek. kiflimorzsa 8 db tojás 2 dl tej 10 dkg vaj 1 citrom reszeit héja 1 kk. őrölt fahéj fél dl rum
30 dkg baracklekvár
Máktorta elkészítése:
A puhára olvasztott vajat a cukor felével és a tojások
sárgájával habosra keverjük. A mákot a tejben felfőzzük, és hozzákeverjük
a kiflimorzsát. A tojások fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük,
majd óvatosan hozzákeverjük a tojássárgáját és a mákmasszát, a rumot, fahéjjal
~ reszeit citromhéjjal ízesítjük. Kimagozott meggyet is tehetünk bele. Kerek, kiva-
.J3ZOtttortaformában, közepesen meleg sütőben 40-50 percig sütjük. Ha kihűlt, a tetejét és az oldalát bekenjük baracklekvárral és bevonjuk fehér mázzal.
A receptet ennyiszer mentették el:3 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés