A padlizsánokat megszurkáljuk, és a paprikákkal együtt sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és bedugjuk a forró sütőbe.A paprikákat időnként forgatjuk, hogy a héjuk egyenletesen piruljon, ha körkörösen megpirultak, kiszedjük őket, mivel a padlizsánoknak több idő kell.
A forró zöldségeket egy nagy tálba tesszük, és lefedjük fél órára, így a gőzben felpuhul a héjuk, és könnyebben lehúzható. A padlizsánok belsejét kikaparjuk, a paprikák héját lehúzzuk, és a húsukat felcsíkozzuk. kb 1 dl olajon megpároljuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot is, amit megfosztottunk a héjától.Amikor a paradicsom kicsit már szétfőtt, rádobjuk a padlizsánt és a paprikát, sózzuk, és legalább 15 percig együtt rotyogtatjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Kiforrázott üvegekbe merjük az ajvárt, és a tetejére legalább 1 ujjnyi olajat öntünk, ez fogja tartósítani. Még forrón lezárjuk az üvegeket és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Ez a lakótelepi verzió, aki kertes házban lakik, faszénen pirítson mindent, úgy sokkal, de sokkal finomabb.
Nagyon időigényes étel, de megéri a fáradságot, érdemes egyszerre sokat készíteni:)
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés