Elkészítési idő: 90 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Tiramisu torta Mascarponéval hozzávalók:
cukor 10 evőkanál kakaópor a tetejére finomliszt 4 evőkanál margarin 100 g tej 3 dl 4 darab tojás 1 cs. csokoládés puringpor 400 g habtejszín 25 dkg mascarpone
Tiramisu torta Mascarponéval elkészítése:
Sütünk egy piskótát. 4 darab tojást kettéválasztjuk sárgájára és fehérjére. A tojásfehérjét kemény habbá verjük fel.Ehhez adunk hozzá 4 ev. cukrot 4 tojássárgát, 2 evőkanál vizet.Összedolgozzuk egy kicsit.4 ev. kanál ev. lisztet elkeverünk egy fél csomag sütőporral. Ezt a lisztet forgatom bele óvatosan a felvert habba.Arra kell majd vigyázni, hogy össze ne törjön.Kerek tortaformába beleöntjük. Előmelegített sütőben készre sütjük. ( tűpróba )
Barna Krém:A 3 deci tejet felforraljuk Ehhez adunk 3 ev. cukrot, és egy kávéporral , néhány kanál tejjel elkevert pudingport. Felforraljuk. Kikeverjük 100 g margarinnal. Utána levesszük a tűzről és hagyjuk langyosra hűlni. Ezt kenjük az alsó lapra, és ráteszünk egy réteg piskótát.
Tejszínhab:Kemény habbá verünk fel 400 gramm tejszínt. Ehhez adunk hozzá 2 ev. cukrot és a 25 dkg mascarponét. Azt az egészet keménnyé verjük fel. Rákenjük az utoljára lerakott piskótára. Erre tesszük az utolsó piskóta lapot is.
A tetejére és még az oldalára rákenjük a maradék habunkat is. A tiramisu torta tetejére kakaóport szórunk.Amikor ezzel kész vagyunk hűtőbe tesszük pihenni néhány órára...
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés