Egy tálban összegyúrjuk: a lisztet, a vajat, 12 dkg porcukrot, sütőport, sót, reszelt citromhéját, egy egész tojás,. Egy nagyobb és egy kisebb darabra vágjuk fel. Cipókat formálunk.Ezt követően kb. 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A mosott szőlőszemeket szárazra töröljük. Tálba rakjuk őket és megszórjuk 12 dkg porcukorral és a rummal meglocsoljuk. Kb. egy fél órát hagyjuk pihenni. A diót összekeverjük a keksszel, az őrölt fahéjjal és 8 dkg porcukorral. A pihentetés után a nagyobbik "bucit" ceruza vastagságúra kinyújtjuk. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon félig átsütjük. Miután kivettük a sütőből megszórjuk a diókeverék felével, rárakjuk a szőlőt, a tetejére rászórjuk a maradiék diókeveréket. Befedjük a méretre kinyújtott maradék tésztával. Lenyomkodjuk a széleit. A tetejét tojással megkenjük. Cukorral, és aprított dióval megszórjuk.A sütőbe visszatéve ugyanolyan hőfokon kb. 50 percig sütjük.
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés