Elkészítési idő: 15 perc Nehézségi foka: nagyon egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Rumos forró csokoládé hozzávalók:
6 evőkanál sótlan vaj 1 csésze barna cukor
¼ csésze méz 1 teáskanál őrölt fahéj ½ teáskanál őrölt gyömbér ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg ¼ teáskanál őrölt szerecsendió 2 csésze víz 1 csésze rum ¼ teáskanál tiszta vanília kivonat fahéj
Rumos forró csokoládé elkészítése:
Közepes lángom olvasszuk fel a vajat.Adjuk hozzá a barna cukrot és a mézet, és melegítsük addig, amíg a cukor feloldódik.Keverjük hozzá utána a fahéjat, gyömbért, szegfűszeget és a szerecsendiót. Melegítsük 4-5 percig.Ezután mehet bele a víz és pároljuk közepes lángon. Időnként keverjük meg egy habverővel. Amikor felmelegszik vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a rumot és a vanília kivonatot. Csészékbe öntsük ki és fahéjrúddal díszítjük.
Megjegyzés: 4 személyes recept.Az eredeti kép és recept:purewow
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés