Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: közepesen olcsó
Burgonyás-csicseriborsós hamburger hozzávalók:
A joghurtos szósz: ¾ csésze Görög joghurt
2 evőkanál tahini fél citrom leve só bors opcionális: 1 kis gerezd fokhagyma reszelt vagy darált
A hamburgerek:1 közepes édes burgonya ⅔ csésze konzerv csicseriborsó( lé leöntve és vízzel öblítjük ) 1 tojás ⅓ csésze liszt füstölt paprika 1 teáskanál őrölt koriander 1 tk szárított oregánó csipet só olívaolaj 4x burger zsemle
valamilyen választott saláta
Burgonyás-csicseriborsós hamburger elkészítése:
Joghurtos szósz:Hozzávalókat egy tálban keverjük össze.Addig keverjük amíg "sima" nem lesz, utána hagyjuk pihenni egy kicsit.
Húspogácsa:A burgonyát reszeljük le. Egy tálban gyúrjuk össze a tojást, a lisztet, a csicseriborsót és a fűszereket és a lereszelt burgonyát. Egy tapadásmentes serpenyőben egy vékony réteg olívaolajat hevítsünk. A kezünkkel formázzunk húspogácsákat. A felhevített olajban süssük ki őket. Közvetlen a sütés előtt sózzuk és borsozzuk a húst. Körülbelül 2 percig minden oldalon süssük, vagy amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.Összeállítjuk Burgonyás-csicseriborsós hamburger és meglocsoljuk a joghurtos szósszal.
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés