Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: közepesen nehéz Árkategória: közepesen olcsó
Fougasse (provence-i kenyér) hozzávalók:
50 dkg liszt 4 ek.olívaolaj 2 marék fekete olíva bogyó 1 csomag instant élesztő 2 kk. só 3 dl
langyos víz
Fougasse (provence-i kenyér) elkészítése:
A lisztet elkeverjük az élesztővel és
a sóval, hozzáadjuk a felaprított olívabogyót
és az olajat, majd elkeverjük.Apránként hozzáadjuk a langyos
vizet, és bedagasztjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsíre tesszük, lapos
és ovális lepényt formázunk belőle,és levélerezetet vágunk bele késsel.
Széthúzzuk, megkenjük olajjal, sózzuk,és 180 fokra előmelegített sütőben
huszonöt perc alatt megsütjük.
A receptet ennyiszer mentették el:2 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés