Elkészítési idő: 60 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Tökbélleves hozzávalók:
1 db (kb. 2 kg-os) spárgatök belseje a magokkal
együtt 20 dkg vegyes zöldség 1 kis fej vöröshagyma 1 evőkanál zsír só egy csipetnyi törött bors és tetszés szerinti betét.
Tökbélleves elkészítése:
A tökbelet magostul kb. 2 l hideg vízben - 1 kis fej egyben
hagyott vöröshagymával együtt - feltesszük főni. A vegyes
zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és kísebb darabokra
vágva, 1 kanál zsírban kissé megpirítjuk. Ha a tökbél megfőtt,levét leszűrjük, ízlés szerint megsózzuk, és a zöldséget puhára főzzük benne.
Levestésztát vagy májkonzervből készített galuskát főzünk bele.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés