Elkészítési idő: 75 perc Nehézségi foka: egyszerű Árkategória: olcsó
Ecetes uborka hozzávalók:
uborka só ecet cukor babérlevél köménymag kapor szalicil egész bors köménymag meggylevél ( pár szelet )torma
Ecetes uborka elkészítése:
A kis, apró uborkákat jól megmossuk - ha földes, sáros,
akkor puha kefével átkeféljük -, és nagyobb üvegekbe rakjuk.
Ahány literes az üveg, annyiszor 1 dl ecetet, egy kávéskanál sót és 5 dkg cukrot veszünk. Az üveget feltöltjük vízzel,majd a vizet ismét leöntjük, és annyit veszünk el belőle,
amennyi ecetet használunk hozzá. Az ecetes vizet felforraljuk a cukorral, sóval, néhány darab babérlevéllel, néhány szem borssal, köménymaggal, kaporszárral, meggylevéllel és 1-2
szelet tormával együtt. Forrón az uborkára öntjük, tetejére egy fél kávéskanál szalicilt szórunk, lekötjük, és száraz gőzbe tesszük.
A receptet ennyiszer mentették el:4 !
×
Mentés
A recept mentéséhez be kell jelentkezned! Ha még nem regisztráltál akkor azt itt megteheted:regisztráció, vagy ha be szeretnél jelentkezni azt itt megteheted:belépés